За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
2022 година
Съставът на журито, което ще определи призьорите в двадесетия Международен ден на правото да знам през 2022 г. е:


Александър Кашъмов - ръководител на правния екип на Програма Достъп до Информация
 
Генка Шикерова - разследващ журналист, носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2006 и грамота за 2016 г.
 
Гергана Жулева - Изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация
 
Доротея Дачкова - журналист във в. "Сега", носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2013 г.

Ивайло Хлебаров - член на екип "Въздух", Екологично сдружение "За Земята"
Кирил Терзийски - адвокат в Програма Достъп до Информация

Росен Босев - разследващ журналист, работи за Агенция Франс Прес по програма за проверка на съдържание в интернет. Носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2008 г. и 2010 г.
 
Стефан Ангелов - адвокат в Програма Достъп до Информация
 
Христо Христов - разследващ журналист, изследовател на архивите на бившата Държавна сигурност, основател на сайта Държавна сигурност.com, носител на Специалната награда за цялостен принос в областта на достъпа до информация през 2005 г.

 
 
Кампанията за Деня на правото да знам през 2022 г. се провежда в рамките на проект „Консултативен център за достъп до информация и прозрачност“, подкрепен от Фондация „Америка за България“. 
 
Церемонията по обявяване на наградите ще се проведе онлайн в платформаъа Зум на 28 септември, 2022, сряда, от 14.00 ч. За участие, моля, регистрирайте се тук: https://bit.ly/3wGThkH.
28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2023 Фондация ПДИ. Всички права запазени.