За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
2020 година
Съставът на журито, което ще определи призьорите в петнадесетия Международен ден на правото да знам през 2020 г. е:


Александър Кашъмов - ръководител на правния екип на Програма Достъп до Информация
 
Генка Шикерова - разследващ журналист, носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2006 и грамота за 2016 г.
 
Гергана Жулева - Изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация
 
Доротея Дачкова - журналист във в. "Сега", носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2013 г.

Кирил Терзийски - адвокат в Програма Достъп до Информация

Николай Н. Нинов - координатор на журналистическата мрежа на Програма Достъп до Информация

Росен Босев - разследващ журналист във вестник "Капитал", носител на наградата "Златен ключ" за Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация за 2008 г. и 2010 г.
 
Стефан Ангелов - адвокат в Програма Достъп до Информация
 
Христо Христов - разследващ журналист, изследовател на архивите на бившата Държавна сигурност, основател на сайта Държавна сигурност.com, носител на Специалната награда за цялостен принос в областта на достъпа до информация през 2005 г. 


 


Наградите за Деня на правото да знам се случват в рамките на проект Форум „Достъп до информация“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект Форум „Достъп до информация“ е подобрена прозрачност и отчетност на публичните институции. За прехвърляне към страницата, посветена на проекта, натиснете тук.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.