За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Популяризиране

Церемонията за Деня на правото да знам се превърна в средство за повишаване на познаването на правото да знам и стимул за развитие на добри практики от страна на институциите в България. Кампанията за Деня на правото да знам обхваща цялата страна. Координаторите на Програма Достъп до Информация в страната, всички практикуващи журналисти, са водещи в медийната кампания, която предшества и съпътства Деня на правото да знам.

За да повиши ефекта от кампанията за Деня на правото да знам, ПДИ създаде специален плакат, брошури, документални филми, кратки репортажи и други рекламни материали. По поръка на ПДИ през 2011 бе създадена и песента "Дишай”, посветена на правото на информация. Автор на музиката и аранжимента е Михаил Йосифов, текстът е дело на Марий Росен, изпълнител е Андрония Попова – Рони.

Като един от основателите и активен член на Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията, която бе създадена на 28 септември 2002 г. в София, ПДИ участва и в инициативите на застъпниците за свобода на информацията по света по повод Деня на правото да знам.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.