За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2015 г.
>
Институция
Институция

Орхан Исмаилов

 

 

Зам. министърът на отбраната Орхан Исмаилов с наградата

Министерство на отбраната бе отличено със „Златен ключ” за подобряващата се активна прозрачност на институцията, организацията на процедурата по предоставяне на достъп до информация, пълнотата на секцията „Достъп до информация“ и навременните и изчерпателни отговори по заявления и предоставяне на достъп до информация, включително по електронен път. „Като видя в пощата заявление за достъп до обществена информация, казвам си – първо това. Политиката, която води МО е на прозрачност и откритост. Това е и личното ми убеждение. Институциите са длъжни да се отчитат пред обществото, тъй като те работят за гражданите. Апелирам към всички граждани и неправителствени организации да изискват информация от институциите. А институциите да си изпълняват задълженията по ЗДОИ. Уверявам ви, че и в бъдеще ще продължим да даваме точна, ясна и навременна информация. Дано да има повече институции, които да заслужат тази награда”, заяви заместник-министър Орхан Исмаилов.

 

Интервю със заместник-министър Орхан Исмаилов четете в брой 9(141) на месечния Информационен бюлетин на ПДИ за септември 2015: Ръководството на МО ще продължи да утвърждава практики за увеличаване на прозрачността

РИОСВ - Благоевград

 

 

Директорът на РИОСВ - Благоевград Ангел Георгиев с грамотата

РИОСВ – Благоевград бе удостоена с Грамота за високото ниво на активна прозрачност, за бързите отговори на заявления, доказателство за което са резултатите в Рейтинга на ПДИ на активната прозрачност на институциите. „Благодаря на Програма Достъп до Информация за номинацията и за наградата. Това не би се случило, без изключителните професионалисти, с които разполага РИОСВ – Благоевград, каза директорът на институцията Ангел Георгиев.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.