За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2012 г.
>
НПО
НПО
БИПИ

Награда „Златен ключ” за 2012 г. в категорията "Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация" бе присъдена на Български институт за правни инициативи (БИПИ) за активната дейност по увеличаване прозрачността в рамките на съдебната система, особено инициативата за създаване на публични профили на магистрати, реализирана чрез информацията на сайта: http://judicialprofiles.bg/profiles/page/2/.

 

БИПИ е сред организациите, които оглавиха кампанията за по-голяма прозрачност и реформи в съдебната система и кампанията за прозрачност на кандидатите за членове на инспектората към ВСС, и за членове на ВСС.


По тяхна жалба Административен съд – София град отмени на първа инстанция отказ на Инспектората към ВСС да предостави достъп до становище от проверка на магистрат, който бе номиниран за член на същия Инспекторат.

 

Интервю с Христо Иванов, програмен директор на БИПИ, четете в месечния Информационен бюлетин на ПДИ, брой 9(105) за септември 2012: Христо Иванов: Имаме право на добро държавно управление.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.