За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2017 г.
>
Институция
Институция

Цвета Делчева

Цвета Делчева от Министерство на финансите

Наградата ”Златен ключ” в категорията Институция, организирала най-добре предоставянето на информация за граждани, бе присъдена на Министерство на финансите за високото ниво на активна прозрачност и своевременното и ефективно изпълнение на задълженията по ЗДОИ.

„Наградата е заслуга на екипа от експерти, който съгласно нашите вътрешни правила изготвя проектите на решения за достъп до информация. Защото е важно да се откликне на обществения интерес, но и стриктно да се спазва закона. Искрено се надявам получената информация да се използва за каузи в обществен интерес“, каза Цвета Делчева, директор на Дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“.

Интервю с Цвета Делчева четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за септември 2017: „Ако не отговаряш веднага, това не означава, че не искаш да предоставиш информация“

Цветанка Чочева, експерт от РИОСВ - Пазарджик

РИОСВ – Пазарджик бе удостоена за втора поредна година с грамота за високото ниво на активна прозрачност, за бързи и пълни отговори на устни запитвания и на заявления по ЗДОИ, за подпомагане на гражданите при търсенето на информация.

 

„Истинската ни награда е отговорът „Благодаря“ от тези, които получават бърз достъп по имейл до исканата информация. Нашият път към електронното правителство е започнал преди години. Вървим го успешно крачка след крачка“, заяви Цветанка Чочева, експерт от институцията.

 

 

 

 

Грамота бе присъдена и на Община Долна Митрополия за постигнатите резултати в активната прозрачност, демонстрирани от големия скок в Рейтинга на активната прозрачност само за една година – от 236-то място през 2016 на 16-то място през 2017.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2022 Фондация ПДИ. Всички права запазени.