За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2016 г.
>
НПО
НПО

Антония Спасова

 

 

Антония Спасова

Наградата „Златен ключ“ в категорията „Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информациябе връчена на Сдружение „Фенове ЗА българския волейбол“ за активно използване на ЗДОИ за постигане на по-голяма прозрачност в процеса на управление и администриране на волейболния спорт. „На фона на всички обществени проблеми спортът като че ли изглежда по-маловажна тема, но за сметка на това смятаме, че ЗДОИ има много широко поле за приложение по отношение на спортните организации. Имаме много още да вървим в посоката, накъдето сме тръгнали. Засега сме на етап обучение на спортните федерации относно задълженията им по този закон“, заяви Антония Спасова от сдружението.

 

Интервю с Антония Спасова четете в брой 9(153) на месечния Информационен бюлетин на ПДИ за септември 2016: Ако се упражнява граждански контрол върху работата на спортните федерации, нещата ще се променят.

Силистра диша

 

 

Христо Иванов и Надежда Бобчева от "Силистра диша"

Неформална гражданска група „Силистра диша" бе отличена с грамота за активно и резултатно използване на всички механизми на ЗДОИ в кампанията за спиране на общински проект, предвиждащ изсичането на 87 здрави чинара в центъра на Силистра.

 

„Мечтая за деня, в който ще говорим за достъп до информация, без да има думата боря се“, каза Христо Иванов от гражданската група.

 

 

 

 

 Мария Радулова

 

 

Мария Радулова, „Дружество за защита на животните” – Варна

Грамота бе връчена и на „Дружество за защита на животните” – Варна за последователните и упорити усилия към създаване на прозрачна и работеща система на територията на община Варна във връзка с грижата за безстопанствените животни, включително чрез завеждане на съдебни дела по ЗДОИ.
 
„Работя от много години за каузата. С помощта на екипа на ПДИ открихме много нередности по Закона за защита на животните. Това е пътят, по който можем да научим управляващите да спазват законодателството по отношение на защита на животните” каза Мария Радулова от дружеството. 

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.