За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2011 г.
>
НПО
НПО
Илиан Илиев от ОЦОСУР с наградата

Награда „Златен ключ” за 2011 в категорията "Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация" бе присъдена на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) - Варна за активното използване на Закона за достъп до обществена информация във връзка с прозрачността на усвояването на еврофондовете.

 

НПО-то изпраща заявления до всички общини в страната по ЗДОИ с искане на информация какви проекти са разработили по 7-те оперативни програми, какви средства са усвоени и как са изхарчени. В резултат на проучването, организацията  издаде брошура с карта на България, на която са отбелязани тези общини, отказващи информация на гражданите, както и онези местни администрации, които я предоставят.

 

Интервю с Илиян Илиев, председател на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие - Варна,  четете в брой 9(93) на месечния Информационен бюлетин на ПДИ за септември 2011: Илиян Илиев: Налице е сблъсък между зеленото виждане за развитие на България и конвенционалното виждане.

 

 

 


28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.