За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2010 г.
>
Журналист
Журналист
Росен Босев с наградата

Награда ”Златен ключ” в категорията "Най–добър журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация" за 2010 бе връчена на Росен Босев от  в-к „Капитал”.

 

Журналистът бе удостоен с това отличие за втори път за упоритостта и последователността си в използването на Закона за достъп до обществена информация. С цикъла от статии „Дом за техните деца” от пролетта на 2010, заедно с колегата си Йово Николов, журналистът направи разкрития за сериозни конфликти на интереси и нередности сред висши магистрати. 

 

Интервю с Росен Босев четете в брой 9(81) на месечния Информационен бюлетни на ПДИ за септември 2010: Росен Босев: Публичността е най-добрата защита за журналиста.

Генка Шикерова

Почетна грамота през 2010 г. бе връчена на Генка Шикерова, bTV за търсенето на достъп до документация, свързана с договора на МВР със „Сименс” за изработването на новите документи за самоличност. Министерството й предостави 150 страници документация, включително анекса от ноември 2009. 

 

 

 

 

 

 

 


Виктор Кадири и Даниела Ковачева

През 2010 г. с почетна грамота бяха удостоени журналистите Виктор Кадири и Даниела Ковачева от Дарик Радио – Пловдив за активно използване на ЗДОИ, за да получат информация за служебните пътувания на кмета на община Пловдив и неговите заместници. Получават отказ, който обжалват.

 

 

 

 

 

 

 

 


28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.