За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2007 г.
>
НПО
НПО
Ден на правото да знам 2007


Център на НПО в Разград бе награден през 2007 г. в категорията "Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация"  за дългогодишно, кампанийно и резултатно използване на процедурите по ЗДОИ и водене на съдебни дела за постигане на по-голяма прозрачност и публичност на дейността на местната власт и органите на местно самоуправление; за използване на информацията, получена по ЗДОИ в свои доклади и публикации, за огласяване на получената по ЗДОИ информация в местни медии.

 

Интервю с Георги Милков, председател на Център на НПО в Разград четете в месечния Информационен бюлетин на ПДИ, брой 9(45), септември 2007 г.: Георги Милков: Стараем се хората да придобият самочувствие на истински граждани в едно открито управление.

Почетна грамота през 2007 г. получи Експертна група за прозрачна и ефективна културна политика за активно използване на ЗДОИ и водене на дела за достъп до информация, касаещи конкретни дейности в областта на културата на институции като Министерство на културата, Министерство на финансите, Националният филмов център и Министерски съвет. 

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2022 Фондация ПДИ. Всички права запазени.