За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2005 г.
>
НПО
НПО

През 2005 г. Гражданско сдружение “Обществен барометър” – гр. Сливен бе удостоено с наградата "Златен ключ" за дългогодишно и резултатно използване на процедурите по ЗДОИ за борба с корупцията.

 

"Обществен барометър" е подавало заявления до Държавен санитарен контрол, Сметната палата, териториално поделение на агенцията за държавен и вътрешен финансов контрол, кмета на град Сливен, както и до много институции на централната власт. Сдружението има редица спечелени съдебни дела за достъп до информация, информация, за които публикува на Интернет страницата си. Там всеки може да открие и всички документи, с които организацията е получила по силата на ЗДОИ. Сдружението  бе отличено две поредни години с почетни грамоти (2003 г. и 2004 г.).

 

Интервю с Юрий Иванов, председател на ГС "Обществен барометър" четете в месечния Информационен бюлетин на ПДИ, брой 9(21), септември 2005: “Трябва да се създаде дисциплина на отвореност у органите на местната власт”.

През 2005 г. с почетни грамоти за активно използването на информация, получена по силата на ЗДОИ в обществена полза са отличени следните неправителствени организации:

  • ИнфоЕкоКлуб – Враца;
  • Сдружение на общопрактикуващите лекари – В. Търново;
  • Център за независим живот, гр. София;
  • Сдружение “Зелени Балкани” - Пловдив;
  • Център на НПО в Разград; и
  • Районен съюз на потребителите – гр. Хасково.
28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.