За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2006 г.
>
НПО
НПО

Екологично сдружение “За Земята” бе удостоено с награда "Златен ключ" в категорията "Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация" през 2006 г. за кампанийно и резултатно използване на процедурите по ЗДОИ и водене на съдебни дела за получаване на достъп до екологична информация, свързана с национални проекти като строежа на Летище София, автомагистрала “Люлин”, моста “Видин-Калафат”, Туристически и ски център “Паничище Езерата - връх Кабул”. 

 

Интервю с Ивайло Хлебаров от ЕС "За Земята" четете в месечния Информационен бюлетин на ПДИ, брой 9(33), септември 2006 г.: Ивайло Хлебаров, "За Земята": Чиновниците мислят, че притежават нещо изключително ценно.

Почетна грамота в категорията получи Център на НПО в Разград за активно използване на ЗДОИ и водене на дела за достъп до информация с голямо обществено значение.

Почетна грамота в категорията "Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация" за 2006 г. бе връчена и на Екологично сдружение "Зелени балкани"- Пловдив за резултатно използване на ЗДОИ при търсене на екологична информация. 

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.