За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Новини
>
2007 г.
Пета церемония по връчване на награди по повод Деня на правото да знам - 28.09.2007
28.09.2007 г.

За пети пореден път, на церемония в Националния пресклуб на БТА, Програма Достъп до Информация връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информация. По този начин ПДИ отбелязва 28 септември - Международният ден на правото да знам.

 

На същата тази дата през 2002 година, в София, бе учредена Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията, на която Програма Достъп до Информация е съосновател и член. Оттогава 28 септември се чества като Международен ден на правото да знам от организации, застъпници за свободата на информация по цял свят.

 

Близо 100 представители на неправителствени организации, служители от държавната администрация, журналисти, съдии, юристи, партньори, приятели, колеги присъстваха на церемонията по връчване на наградите на 28 септември, в Пресклуба на БТА, в София. 

 

Отличените в седемте категории вижте в специалната секция: www.righttoknowday.net/ceremonies/206311/2007_godina/.

 

Интервюта с наградените, четете в месечния Информационен бюлетин на ПДИ, брой 9(45), септември 2007.

 

Отбелязването на Международния ден на правото да знам през 2007 г. се извършва в рамките на проект „Увеличаване прозрачността и отчетността на управлението чрез електронен достъп до информация”, финансиран от Доверителния фонд за демократично управление на Програмата на ООН за развитие (ПРООН). За втори път имаме и любезното съдействие на издателска къща „СИЕЛА“, „Загорка“ АД и „Дамяница“ АД.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.