За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Новини
>
2006 г.
ПДИ започва подготовката за отбелязването на Международен ден на правото да знам
19.06.2006 г.

През м. юни 2006 г. Програма Достъп до Информация започва подготовката за отбелязването на Международен ден на правото да знам - 28 септември.

 

И тази година в България ще има церемония с връчване на награди за принос в областта на свободата на информация. За тях ще бъдат номинирани граждани, неправителствени организации, журналисти, упражнявали активно правото си да търсят информация, както и институции, изпълняващи добре задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Ще бъдат връчени и негативни награди на институции, които не изпълняват задълженията си по ЗДОИ или нарушават правата на гражданите по закона.

 

В интернет страницата на международния Ден на правото да знам всеки може да предложи своите номинации за награди в отделните категории след попълване на публикуваната форма (http://www.righttoknowday.net/categories_bg.php). Предложения могат да се правят до 12 септември 2006 г.

 

Специално жури ще определи носителите на годишните награди. В него ще бъдат поканени изтъкнати личности от медии и неправителствени организации, които през годините са спомогнали за утвърждаване на стандартите в областта на свободата на информацията.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2021 Фондация ПДИ. Всички права запазени.