За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2023 г.
>
НПО
НПО

 

„Златен ключ” бе присъден на гражданско сдружение „БОЕЦ“ за активно използване на ЗДОИ по важни за обществеността въпроси като: раздадените бонуси и възнаграждения, имената на съветниците на министъра на вътрешните работи и основанията на забраната за граждани за достъп до сградата на Народното събрание.

 

През 2023 г. "БОЕЦ" води важна съдебна битка срещу държавното дружество "Булгаргаз" ЕАД за отказа им да предоставят информация за газовите преговори и договорените газови доставки – тема с изключително висок и надделяващ обществен интерес.

 

Интервю с Георги Георгиев от гражданско сдружение "БОЕЦ" четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за септември 2023: "Отворихме една здраво заключена врата".

 

Почетни грамоти получиха 2 оранизации:
 
Български институт за правни инициативи (БИПИ) за последователната им работа за подобряване на прозрачността по избора и назначаването, както и за квалификацията на назначените ръководители, на областни дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.  С упоритостта си да използват докрай процедурите по ЗДОИ, БИПИ спомагат да се  постигне  съдебна практика в полза на прозрачността на назначенията. Интервю с д-р Исидора Димова и Цветомир Тодоров от Български институт по правни инициативи четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за октомври 2023: "Законът за достъп до обществена информация е голямо постижение на нашата правна система". 

 
Сдружение „Данни за добро“ за подкрепата им за представителите на гражданския сектор, работещи за разрешаването на значими задачи в обществена полза. „Данни за добро“ предоставят знания и услуги, свързани с обработка и анализ на данни по важни теми като Парламентарни избори 2022 и анализ на детските градини и бариерите за достъпа до тях.
 ==============================================  

 

 

Кампанията за Международния ден на правото да знам се провежда в рамките на проект „Консултативен център за достъп до информация и прозрачност“, изпълняван от Програма достъп до информация, подкрепен с грант от фондация "Америка за България".

 

 28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.