За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2023 г.
>
Институция
Институция

Община Сливен получи наградата „Златен ключ“ за активно публикуване на информация на официалния сайт на институцията и за прецизно изпълнение на задълженията по ЗДОИ при предоставяне на информация.

 

През 2022 г. и през тази година, общината няма нито един отказ за предоставяне на информация и няма заведено дело срещу решение за достъп. 

 


„Изключително вълнуващ момент е в компанията на хора от гражданското общество и журналисти да бъдем наградени със „Златен ключ“ за институция, това е изключително мотивиращо за нас. В Община Сливен винаги сме се стремили да бъдем близо до хората и да сме прозрачни, бих искал да Ви помоля да продължавате да ни помагате да бъдем по-добри в това,“ сподели заместник-кметът на Община Сливен Камен Костов.
 

Интервю с Камен Костов, заместник кмет, и Таня Балабанова, гл. експерт и длъжностно лице по ЗДОИ, Община Сливен, четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за септември 2023: "По ЗДОИ трябва да се работи с емпатия и любов към хората, това именно правим!". 

 

Почетна грамота получи Министерство на правосъдието, което е сред лидерите измежду органите на изпълнителната власт (на първо място за 2023 г. сред министерствата) в Рейтинга на активната прозрачност и е с повишен резултат спрямо 2021 и 2022 г.

 

 


==============================================  

 

 

Кампанията за Международния ден на правото да знам се провежда в рамките на проект „Консултативен център за достъп до информация и прозрачност“, изпълняван от Програма достъп до информация, подкрепен с грант от фондация "Америка за България".

 

 28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.