За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2022 г.
>
Журналист
Журналист

Награда „Златен ключ” се присъжда на Лалка Златанова от „Дарик Радио“ – Пловдив за използването на ЗДОИ в търсенето на важна за местната общественост информация.

 

В частност често търси информация за дейността на Прокуратурата по текущи разследвания и съдейства за промяна на негативна практика по ЗДОИ на Специализираната прокуратурата.

 

„Много се радвам, че има много колеги от регионални медии, които са номинирани и правят толкова много разследвания. Благодарим ви за подкрепата, защото благодарение на вас нашата работа има смисъл, тъй като в последните години кучетата си лаят, керванът си върви, и е много трудно да преобърнем нещата,“ сподели Лалка Златанова от „Дарик радио“ – Пловдив.

 

Интервю с Лалка Златанова, "Дарик Радио“ – Пловдив четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за септември 2022: Лалка Златанова: „Истината е най-ценното, което можем да имаме днес в морето от дезинформация“.

 

Почетна грамота получава Лора Филева, в. „Дневник“, за активно използване на ЗДОИ за журналистически разследвания и осветляване на важни въпроси, свързани с дейността на изпълнителната и съдебната власт.„Искам да благодаря и да изкажа своето признание на колегите, с които сме номинирани в една категория, защото тяхната работа е много впечатляваща, имат нужда от подкрепа и са извор на вдъхновение за всички останали колеги журналисти“, сподели Лора Филева от в. „Дневник“.

 

Интервю с Лора Филева, в. "Дневник", четете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за октомври 2022: Лора Филева: "Ние, журналистите, да не забравяме, че работим в защита на обществения интерес"28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.