За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2020 г.
>
Институция
Институция

Координаторът на ПДИ в Смолян Зарко Маринов (влявовръчва наградата на Мирослав Янчев

Наградата „Златен ключ“ се присъди на Община Златоград за подробните ежемесечни справки за разходването на бюджетни средства като устойчива практика на институцията от 2012 година насам; за това, че е пример в изпълняването на задълженията за активно публикуване на информация, както и за липсата на откази за достъп до информация.

 

Община Златоград през последните години е в Топ 10 сред органите на местно самоуправление в Рейтинга на активната прозрачност, извършван ежегодно  от ПДИ.  

 

За добрите практики на Община Златоград разказва кметът в октомврийския брой на бюлетина на ПДИ: Мирослав Янчев: „По рейтинга на активната прозрачност на ПДИ си сверяваме часовниците всяка година“

 

 

 

 

 

 

 

 

РЗИ-Монтана получи почетна грамота за тазгодишното челно място сред териториалните органи на изпълнителната власт според рейтинга на ПДИ.

 

РЗИ-Монтана е пример за изрядност що се отнася до задължителната за всеки институционален сайт секция „Достъп до информация“, както и за своите Вътрешни правила и в секцията, свързана с Ковид-19. През 2020 година няма постановени откази на заявления по ЗДОИ. 

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.