За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2019 г.
>
Институция
Институция

Цветан Цветков, председател на Сметната палата

Цветан Цветков, председател на Сметната палата

Сметната палата на Република България бе отличена със „Златен ключ” за одита на изпълнението „Прозрачност и публичност в дейността на държавната администрация и достъп до обществена информация“ за периода 1 януари 2016 – 30 юни 2018 година в 17 министерства, администрацията на Министерския съвет и Държавна агенция „Електронно управление“, с конкретни препоръки и срокове за изпълнение за повече прозрачност и публичност и достъп до информация.
 
„Този одит бе много важен, защото предоставянето на открит достъп до публичните данни, освен че повишава доверието в държавността, е предпоставка за повишаване и на икономическите ефекти, оттам – за подобряване на услугите и качеството на живота на гражданите", заяви председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

 

Интервюто с него по повод на наградата е поместено в информационния брой на ПДИ: Цветан Цветков: „Достъпът до информация повишава доверието в държавността и е предпоставка за подобряване на услугите и качеството на живота на гражданите“

 

 

 

 

 

 

Анелия Янкова, зам. областен управител, Благоевград

Анелия Янкова, зам. областен управител, Благоевград

Грамота бе присъдена на Областна администрация Благоевград за високото ниво на активна прозрачност, което институцията поддържа от години и ефективното изпълнение на задълженията по ЗДОИ.

 

„Горда съм, че приемам тази награда от името на Областна администрация Благоевград. Радвам се, че получаваме тази награда, макар и за изпълнение на нашите задължения. Това показва, че има такива институции, които все още са далеч от това“, заяви Антоанета Янчева, зам. областен управител.


 

 

 

 

 

 

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.