За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2018 г.
>
НПО
НПО

Асоциация на парковете в България

Зорница Стратиева от АПБ

„Златен ключ” бе връчен на Асоциация на парковете в България за дългогодишно, активно и резултатно използване на ЗДОИ за получаване на информация, необходима за анализи на политиките по опазване на околната среда, както и за аргументирани предложения за подобряването на тези политики.

 

„Искаме да благодарим на ПДИ за цялостната й дейност през годините за постигане на повече прозрачност в управлението на България и за помощта и всички консултации, които сме получавали от нейните юристи по делата по ЗДОИ. Това, което правим е да разпространяваме тази помощ и това познание сред хората и организациите, които се обръщат към нас”,  каза Зорница Стратиева от името на Асоциацията на парковете.

 

Интервю със Зорница Стратиева може да прочетете в месечния информационен бюлетин на ПДИ за септември 2018: „Организирана и лесно достъпна, информацията по закон следва да е налице“

БИПИ

Биляна Гяурова-Вегертседер, директор на БИПИ

Български институт за правни инициативи (БИПИ) получи Грамота за дългогодишно, последователно и ефективно използване на Закона за достъп до обществена информация за постигане на по-голяма отчетност и прозрачност в съдебната система.

 

„Тези, които злоупотребяват с власт и правомощия разчитат на нашето невежество. Пожелавам на всички да не сме невежи, особено по отношение на търсене на правата ни и на достъпа до информация, за да можем да осветляваме злоупотребите на тези с власт и правомощия, респективно на тези, които „издевателстват” над нас”, сподели председателят на БИПИ Биляна Гяурова-Вегертседер, правейки препратка към романа „Чамкория” по време на церемонията на 28 септември 2018.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.