За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2018 г.
>
Институция
Институция

община Белослав

Деян Иванов, кмет на община Белослав

Община Белослав бе отличена със „Златен ключ” за постоянните усилия за изпълнението на задълженията за активна прозрачност през последните три години и за водещото място в Рейтинга на активната прозрачност в област Варна и в общия Рейтинг на общините в България.

 

„Поласкан съм, че съм сред такава аудитория, и че получаваме тази награда. Тя е плод на работата на целия екип на общината, на желанието ни да сме по-отворени и открити към хората“, заяви кметът на Белослав инж. Деян Иванов при връчването на наградата.

 

Интервю с инж. Деян Иванов може да прочетете в информационния бюлетин на ПДИ за септември 2018: „Достъпът до информация е нещо, което дължим на гражданите“

 

 

 

 

  

 

община Белоградчик

Борис Николов, кмет на община Белоградчик

Грамота бе присъдена на община Белоградчик за постоянните усилия за изпълнението на задълженията за активна прозрачност, за отношение към съдържанието на секция „Достъп до информация“ като подпомагащо гражданите да упражняват правото си на достъп до обществена информация и отзивчивостта на администрацията и кмета на общината Борис Николов към заявителите.

 

„Досега награждавахте тези, които искат, дойде ред на тези, които дават достъп до информация. Не знам кое е по-трудно от двете, но във всички случаи си струва. Това, че сме сред наградените, за мен показва обективност, тъй като разбирам, че вие помежду си се познавате, а аз днес съм тук за пръв път“, сподели кмета на Белоградчик Борис Николов за наградата по време на церемонията на 28 септември 2018.

 28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2024 Фондация ПДИ. Всички права запазени.