За ПДИ
English
ИДЕЯТА
НАГРАДИ
НОМИНАЦИИ
НАГРАДЕНИ
ЦЕРЕМОНИИ
ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ
НОВИНИ
Начало
>
Наградени
>
2014 г.
>
Институция
Институция


Заместник кметът на Община Банско Александър Мацурев

Община Банско бе отличена с наградата „Златен ключ” в категорията Институция, най-добре организирала предоставянето на информацияза демонстрираното желание на общината да подобрява прозрачността в работата си и да улеснява достъпа до информация за граждани. „От името на кмета на Община Банско Георги Икономов и от мое име искам да поздравя екипа на ПДИ с днешния празник. Благодаря на всички. Тази награда за нас е стимул да продължаваме да се стремим все повече да сме полезни на всички граждани”, каза Александър Мацурев, заместник-кмет на Община Банско.

 

Интервю със заместник кмета на Община Банско четете в брой 9(129) на месечния Информационен бюлетин на ПДИ за септември 2014: Александър Мацурев: „Призът е знак, че вървим в правилната посока”.

 


Кметът на Община Алфатар Йорданка Узунска

Община Алфатар бе отличена с почетна грамота за подобряване на системата за прозрачност, за бързите отговори на заявления, доказателство за което са резултатите в Рейтинга на ПДИ на активната прозрачност на институциите. „Искам да благодаря на Калина Грънчарова за номинацията, която направи; да благодаря на журито за оценката, която получаваме. В една малка община живеят хора, които също се интересуват и получават отговори, но наградата е атестат за работата на администрацията на Община Алфатар по ЗДОИ”, каза кметът на Община Алфатар Йорданка Узунска.

 

 

 

МВР
Зам. министри Филип Гунев и Андрей Янкулов с грамотата

Министерство на вътрешните работи при служебното правителство бе удостоено с грамота. Само за няколко седмици МВР под ръководството на служебния министър направи сериозни стъпки за подобряване прозрачността на министерството. В интернет страницата на министерството беше качена цялата полицейска статистика за регистрирана и разкрита престъпност от 2000 година назад, отчетни доклади, стратегически документи. Граждани, и журналисти споделят, че министерството отговаря и на заявления за достъп до информация, за разлика от преди. Отговаря бързо и се опитва да подпомага гражданите в процеса.

28 септември – Международен ден на правото да знам
© 2003-2023 Фондация ПДИ. Всички права запазени.